×

Befimmo Oudenaarde

Renovaties gebouwen Oudenaarde en Tienen

Bouwheer / Gebruiker: Befimmo / Fedimmo / RDG
Architect: AtelierBroos
Projectmanagement: AtelierBroos

Over het project

Eind december 2006 bracht vastgoedbevak Befimmo het hoogste bod uit op Fedimmo, de vastgoed beleggingsvennootschap waarin 62 gebouwen van de federale staat werden ondergebracht.

De tweede grootste vastgoedbevak van ons land investeerde 576 miljoen euro voor de 62 gebouwen, goed voor een gezamenlijke oppervlakte van 382.000 m2. De gebouwen werden voornamelijk verhuurd aan de Regie der Gebouwen.

Over AtelierBroos

Voor de gebouwen van Oudenaarde (5.000 m2) en Tienen (6.000 m2) werd AtelierBroos aangesteld als projectmanager voor de herinrichtingswerken van de kantoren, de gespecialiseerde gevelrenovaties, de dakwerken en algemene renovatiewerken.

Over Befimmo

Befimmo werd opgericht in 1995 en is sinds 2014 een GVV. De gereglementeerde vastgoedvennootschap streeft dezelfde doelstellingen na als vergelijkbare structuren van Real Estate Investment Trusts die in de verschillende landen werden ingevoerd REIT (USA), SIIC (Frankrijk) en FBI (Nederland).

Sinds 20 jaar oefent Befimmo een "pure player" strategie uit. De Vennootschap is een vastgoedoperator die een strategie hanteert van specialist in kantoorgebouwen gelegen in België, voornamelijk in het centrum van Brussel, en het Groothertogdom Luxemburg. Haar portefeuille heeft op 2016 een waarde van meer dan €2.4 miljard en omvat een honderdtal kantoorgebouwen voor een totale oppervlakte van meer dan 850.000 m2.

Meer lezen andere projecten bekijken>