×

Ninovita Ninove

Herinriching bestaande Carrefour en nieuwbouw

Omvang: 5.000m2
Bouwheer / Gebruiker: Redevco / Carrefour / Diverse
Architect: Jaspers - Eyers Architects
Projectmanagement: AtelierBroos

Over het project

In 2014 realiseerde Redevco een volledige make-over van haar bestaande site in Ninove. De bestaande dakparking, bovenop de Carrefour winkel, en sinds jaren buiten gebruik, werd gerenoveerd en terug in gebruik gesteld. De volledig parkinginfrastructuur werd vernieuwd en de bestaande verkoopsoppervlakte op de site werd uitgebreid met 5.000 m2 voor drie nieuwe retailpanden.

Het bestaande gebouw van Carrefour kreeg een nieuwe look en oud en nieuw werden verwerkt in één samenhangend concept, naar een ontwerp van Jaspers-Eyers architecten. Nieuwe huurders zoals Casa, Krëfel en Sportsdirect werden aangetrokken en units van de zittende huurders zoals Carrefour en Lunch Garden kregen een volledige re-moddeling.

Over AtelierBroos

AtelierBroos werd aangesteld als extern projectmanager door Redevco en begeleidde in samenwerking met de interne PM afdeling van de opdrachtgever het bouwtraject dat meer dan 18.000m2 omvat. De fasering van de werken, zowel van de bouwwerken als de parkingaanleg, was de grootste uitdaging van dit project, gezien de bestaande winkels van Carrefour, Brico en Auto 5 ook tijdens de werken continu moesten open blijven. De bouwwerken en de infrastructuurwerken werden uitgevoerd door Stadsbader NV.

Over Redevco

Redevco is een onafhankelijke, pan-Europese investment manager gespecialiseerd in winkelvastgoed en één van Europa’s grootste vastgoedinvesteerders in kernwinkelstraten. Redevco wordt gecontroleerd door de Zwitserse holding Cofra Holding van de familie Brenninkmeijer. De holding groepeert de belangen van de afstammelingen van Clemens en August Brenninkmeijer, die in 1861 begonnen met de uitbouw van de wereldwijde modeketen C&A. In binnenstedelijke gebieden ontwikkelt Redevco op de AAA locaties in de High Streets volgens hun zelf ontwikkelde “City Attractiveness Model” van 806 Europese steden.

Meer lezen andere projecten bekijken>