×

Les Dauphins Moeskroen

Bouw retailpark, appartementen en hotel

Omvang: 22.000m2
Bouwheer / Gebruiker: Mitiska - Abli
Architect: AAVO
Projectmanagement: AtelierBroos

Over het project

Vastgoedontwikkelaar A.B.L.I NV (Phillipe Brantegem) en Mitiska Ventures openden in 2013 het winkelpark Les Dauphins op hun 6 hectare grote site te Moeskroen, dit slechts 8 maanden na de start van de ruwbouw. Het winkelpark omvat 22.000 m2 aan winkelruimte, een hotel met 80 kamers, een wooncomplex met 34 appartementen en de bijhorende infrastructuur en parkings voor meer dan 600 wagens.

In het winkelpark zijn een dertigtal nationale en internationale winkelketens gehuisvest waaronder Delhaize, H&M, Krëfel, Maisons du Monde, Orchestra,... Met dit winkelparkproject, een realisatie van Willy Naessens group naar een ontwerp van Aavo architecten, is een totale investering gemoeid van meer dan 24 miljoen euro. Het project, eigendom van Mitiska Reim, werd namens haar gespecialiseerde vastgoedfonds 'First Retail International' en A.B.L.I. NV in 2015 verkocht, aan Fidelity Worldwide Investment.

Over AtelierBroos

AtelierBroos begeleidde Mitiska als adviseur en technisch raadgever tijdens het bouwtraject, en stond samen met het architectenteam in voor de kwaliteitscontrole, het construction management en het cost management.

Over Mitiska

Mitiska Reim is een vastgoed beheersmaatschappij met hoofdkantoor in Dilbeek. Mitiska Reim beheert het vastgoedfonds "First Retail International" (FRI), dat een investeringscapaciteit heeft van 200 miljoen euro, gericht op retail parken in Europa. Mitiska, sinds meer dan 20 jaar actief in Europees retail vastgoed, ontwikkelde doorheen de jaren reeds meer dan 150.000 m2 aan retail warehouse space. A.B.L.I. NV, partner van Mitiska in deze ontwikkeling is gebaseerd in Erpe-Mere, en is een Belgische promotor van innovatieve retail en residentiële vastgoedprojecten. Naast het retail park 'Les Dauphins' bestaat hun portefeuille uit retail parken in Oudernaarde, Wetteren, Sint-Truiden en Libramont. Zij zijn ook ontwikkelaar van het nieuwe retail park in Estaimpuis.

Meer lezen andere projecten bekijken>