×

Ekla Molenbeek

Woontoren, kantoren, hotel, retail en parking

Omvang: 22.000m2
Bouwheer / Gebruiker: Re-Vive
Architect: Buro II & Archi+I
Projectmanagement: AtelierBroos

Over het project

Besix NV startte in de zomer van 2016 met de bouw van het nieuwe Ekla project. De Gentse projectonwikkelaar Re-Vive ontwikkelt op de voormalige site van brouwerij Vandenheuvel, een gemengd project van meer dan 22.000 m2 met een woontoren van 18 verdiepingen, sociale huisvesting, kantoren, retail, parkings en een publiek park.

De site, een brownfield gelegen aan de Ninoofse steenweg, vlak naast het Weststation in Molenbeek, omvat ook een woonproject met kinderdagverblijf ontwikkelt door Citydev en een school van het Vlaamse gemeenschapsonderwijs GO! Op 27 september 2016 werd de eerste steen gelegd door Burgemeester Schepmans van Molenbeek. De einddatum van de werken is voorzien voor 2018.

Over AtelierBroos

AtelierBroos begeleidt Re-Vive sinds de start van het project, in 2014, als projectmanager tijdens het voortraject, het vergunningstraject en tijdens de aanbestedingsfase. In het voortraject werden haalbaarheidstudies uitgewerkt op basis van verschillende mogelijke investeringsanalyses. AtelierBroos werd ook aangesteld als projectcoördinator voor de opvolging van de realisatie tijdens de bouwfase.

Over Re-Vive

Re-Vive is de projectontwikkelaar van de toekomst die voor duurzame transformaties steeds vertrekt vanuit oude, industriële sites. Zo wordt de druk op de schaarse open en groene ruimtes weggenomen en krijgt het stedelijke weefsel een hernieuwde dynamiek. Voor deze duurzame en transparante aanpak werd Re-Vive als eerste Belgische bedrijf bekroond met de B-Corp accreditatie, het meest objectieve bewijs dat maatschappelijke en ecologische objectieven minstens even belangrijk zijn als winst.

Re-Vive werd in 2009 opgericht door Nicolas Bearelle en Piet Colruyt met als gemeenschappelijk doel een moedig antwoord te bieden aan de maatschappelijke vraag naar kwalitatieve en betaalbare woonbuurten, zonder de resterende groenruimte daarbij aan te snijden.

Meer lezen andere projecten bekijken>