×

Iret Aalst

Kantoorgebouwen en ondergrondse parking

Omvang: 55.000 m2 waarvan 12.500 m2 ondergrondse parkings
Bouwheer / Gebruiker: Iret / RDG
Architect: Abscis
Projectmanagement: AtelierBroos

Over het project

Het Administratief Centrum Aalst, een ontwikkeling van Iret Development, is het resultaat van een Open Oproep en maakt deel uit van het masterplan voor de stationsbuurt in Aalst opgesteld door Christian Kieckens Architects. Het project werd gebouwd door bouwbedrijf Van Laere naar een ontwerp van Abscis-architecten uit Gent.

Het hoofdgebouw van de vroegere spinnerij werd behouden, gerenoveerd en geïntegreerd in het nieuwe project. Een conglomeraat van industriële gebouwen rond en naast het Manchestergebouw, werd afgebroken en vervangen door een nieuw complex met ondergrondse parking en kantoren. Het nieuwe bouwblok wordt doorsneden door een publieke binnenstraat. De kantoren zijn in gebruik genomen door Bpost, de Regie der Gebouwen, verscheidene overheidsdiensten en recent ook de gemeentelijke administraties van de Stad Aalst.

Over AtelierBroos

AtelierBroos adviseerde de opdrachtgever Iret Develoment, en begeleidde het volledige bouwproces als projectmanager vanaf de aanbestedingsfase tot en met de realisatie. In samenwerking met de technische afdeling van de opdrachtgever stond AtelierBroos in voor de projectcoördinatie, cost management en quality control.

Over Iret

Iret Development is een internationale vastgoedontwikkelaar met basis in Brussel, en voornamelijk actief in de kantorenmarkt, retail en huisvestingsector. Momenteel is er meer dan 400.000 m2 aan projecten in ontwikkelingsfase. Iret en haar partners, waaronder Robelco, realiseerden doorheen de jaren meer dan 1.000.000 m2 gebouwde oppervlakte, voornamelijk in de Belgische kantorenmarkt.

Meer lezen andere projecten bekijken>