×

V-markt Brugge

Bouw retailpark

Omvang: 12.000m2
Bouwheer / Gebruiker: Retail Estates - Group Van Hee
Architect: Vyvey & Partners
Projectmanagement: AtelierBroos

Over het project

Op de locatie van de oude veemarkt aan de Sint-Pieterskaai in Brugge, werd een handelscentrum ontwikkeld met 12 winkelruimtes die samen een verkoopsoppervlakte van bijna 10.000 m2 beslaan. De locatie en de nabijheid van het slachthuis werkten inspirerend om in het ontwerp van Vyvey & partners de suggestie van een overdekte markthal mee te geven.

Het project werd opgevat als een gesloten geheel met centraal een openbare open ruimte. De open gebieden van de straat werden verder binnen getrokken tot in een centraal uitgewerkt knooppunt met terrassen, plein, rust- en activiteitenzones. V-markt is een ontwikkeling van Group Vanhee, die 15 miljoen euro investeerde in de realisatie. Algemeen aannemer van de bouw- en infrastructuurwerken was Beeuwsaert Construct.

Over AtelierBroos

AtelierBroos werd aangesteld door Retail Estates NV,de eigenaar en de eindgebruiker, als gedelegeerd bouwheer en technisch adviseur. AtelierBroos superviseerde het bouwtraject en stond in voor het quality management, de quality control en het cost management.

Over Retail Estates

De beursgenoteerde vastgoedvennootschap Retail Estates nv is gevestigd in Ternat, en gespecialiseerd in perifeer winkelvastgoed gelegen aan de rand van woonkernen en langs invalswegen naar stedelijke centra. Retail Estates nv verwerft deze panden of gronden van derden, en (ver)bouwt en commercialiseert op deze sites winkelpanden voor eigen rekening, om ze dan verder te verhuren.

Sinds 2016 heeft Retail Estates nv meer dan 600 panden in portefeuille met een winkeloppervlakte van meer dan 700.000 m2. Op 1 september 2014 heeft Retail Estates van de FSMA een vergunning verkregen als openbare gereglementeerde vastgoed vennootschap (openbare ‘GVV’).

Meer lezen andere projecten bekijken>