×

Warotveld Winksele

Bouw van 80 woningen, appartementen en assistentie-woningen

Bouwheer / Gebruiker: VMSW
Architect: AtelierBroos
Projectmanagement: AtelierBroos

Over het project

In Winksele, nabij Leuven bouwde de sociale huisvestingsmaatschappij Volkswoningbouw sinds 1979 in verschillende fasen meer dan 80 wooneenheden. Het programma omvat eengezinswoningen, appartementen, huur en koopwoningen (inbreidingsgerichte projecten in kansarme buurten). Centraal in het project werd een publieke parkzone geïntegreerd, een ontwerp van Ontwerpbureau Pauwels.

Over AtelierBroos

Naar een ontwerp en oorspronkelijk masterplan van architect Willy Van Der Meeren realiseerde AtelierBroos in opdracht van VMSW de wooneenheden en bijhorende infrastructuur in verschillende fases van telkens een 15 tal wooneenheden. Het was architect Willy Van Der Meeren, voormalig professor aan de VUB, die oorspronkelijk in 1886 Atelier cvba oprichtte. Hij was gedurende vele jaren, tot aan zijn overlijden, samen met Dirk Broos vennoot in de architecten associatie, die later hernoemd zou worden naar AtelierBroos.

Over Volkswoningbouw

Volkswoningbouw is opgericht in 1961 en erkend door de Vlaamse huisvestingsmaatschappij VMSW sinds 1991. De vennootschap heeft tot doel het kopen, slopen, bouwen, verbouwen, verkopen, beheren, huren of verhuren van gebouwen in het kader van de sociale huisvesting en alles wat hiermee verband houdt. Volkswoningbouw beheert een patrimonium van ongeveer 700 huurwoningen en bouwde en verkocht sinds haar oprichting een 750 tal woonunits.

Meer lezen andere projecten bekijken>