×

NH Hotel Grand Sablon

Herinrichting hotel

Omvang: 12.000m2 - 200 kamers en suites
Bouwheer / Gebruiker: NH Hotel Group
Design: Pieter Oosterhout architectuur BNA – TBC interiorismo
Technieken: AE+ engineers
Projectcoördinatie en architect: AtelierBroos

Over het project

Recent opende op de Grote Zavel in centrum Brussel het compleet vernieuwde NH Collection Brussels Grand Sablon Hotel. Voormalig bekend als het Jolly Hotel.

In een periode van minder dan vier maanden werd de inboedel van het hotel volledig gestript tot op de ruwbouw en werd het volledige hotel heringericht. De 200 kamers en suites, vergaderzalen, lobby en restaurants kregen een volledige make-over en een totaal nieuwe look.

Over AtelierBroos

AtelierBroos werd aangesteld als extern projectmanager voor de opvolging van het bouwproces en stuurde het internationale bouwteam aan vanaf de ontwerpfase tot en met de realisatie. AtelierBroos stond tevens in voor het vergunningstraject.

Over NH Hotel Group

Het Spaanse concern NH Hotel Group is één van Europa’s leidinggevende operatoren in het zakensegment van de hotelsector. Naast Europa is de groep zeer prominent aanwezig in Amerika.

Het concern beheert ongeveer 400 hotels met 60.000 kamers in 30 landen. Ze ontvangt jaarlijks meer dan 16 miljoen gasten in hun hotels gelegen op toplocaties in steden wereldwijd. NH hotel Group is genoteerd op de beurs van Madrid. In Belgie beheert de groep momenteel elf hotels.

Meer lezen andere projecten bekijken>